Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
AZ Sint-BlasiusSERV Stichting Innovatie & ArbeidCentrum voor OndernemenSEBECO INNOVATIEFAttentiaUniversal CommunicationTeituVan RoeyVokaLuminusMatexi Group Hemkes ConsultancyVacatureCommunicatielabEurotuinX-straBelrom Furniture- FrentlifeVeGHODe Zwarte DoosbaogroupVacaturePolarisation groupBoerenbond,ThuishulpInnovatiecentrumAGXINGPeers2PeersMy Kingdom For a HorseSoficoInvertoBelfiusBNP ParibasAVS Tidi SolutionsVokshaardQ-ListOdthBelgacomPort of GhentKluwerBerenschot4InstanceInduverDe JaegerPartena Ziekenfonds en PartnersAtlantisSocrefosDezign CrewFlanders SynergyDe Buck TravelIBBTFlanders DCErgoteamInterpassSERR Gent Rondom GentT-GroepAB MauriOpen bedrijvendagRelax Wellness CentrumICFBIVVREFIBORyhoveAssumaxDBM BelgiumStadsbestuur LommelRyhoveAttentSD WorxUgentESFAdebaCocom groupVlerick SchoolAssumaxRace Productions - Ridley BikesDosschemillsStad GentUnizoISSGeers OffsetStaterSVKKrefimaVOV Lerend netwerkCreaxAuxifinaAscentoJob & CoInventisBW Bouchout

Kwaliteitsspel

Wie ben ik, en hoe zien mensen mij?

Het kwaliteitsspel is een kleurrijk persoonlijkheidsspel dat u helpt meer inzicht te krijgen op de vraag: wie ben ik? Welke uw sterktes en zwaktes zijn, welke kwaliteiten u bezit en welke u wilt ontwikkelen. U ontdekt ook hoe mensen u zien.

Het spel is een speelse vorm van feedback geven en ontvangen. Het bestaat uit 140 kaarten, 2 sets met 70 kaarten met daarop karaktereigenschappen die mensen bezitten. Op de ene helft staan woorden die kwaliteiten (positieve eigenschappen) aanduiden en op de andere helft staan woorden die vervormingen (negatieve eigenschappen) aanduiden.

U kunt het spel spelen met twee tot zes mensen als een soort kwartetspel, maar u kunt het ook alleen spelen als een hulpmiddel voor zelfanalyse.

Er bestaan 20 spelvormen die kunnen gespeeld worden met het spel. Die vindt u allemaal terug in de handleiding. De meeste vormen zijn geschikt voor gebruik in groep. De spelvormen zijn op basis van de belangrijkste doelstelling verdeeld:

  1. Bewustwording van eigen kwaliteiten en vervormingen
  2. Het geven en ontvangen van feedback
  3. Samenwerken in teams
  4. Overige toepassingsmogelijkheden (evaluatie, kennismaking, functioneringsgesprekken, …)

Bij elke spelvorm is de doelstelling aangegeven, de randvoorwaarden, de werkwijze, een toelichting voor de trainer, een of meerdere spelvarianten en een of meerdere vervolgopdrachten.

Het kwaliteitenspel is een krachtig instrument dat veel teweeg kan brengen bij de spelers. Zorgvuldigheid en goede timing zijn bij dit spel dus gewenst. Het spel vraagt veel van de begeleider, het is dus belangrijk dat die aan enkele voorwaarden voldoet:

  • U hebt het spel al gespeeld, dus u hebt ervaring met de werking
  • U kunt inschatten in welke situatie u het spel kunt gebruiken
  • U kunt het spel op de juiste wijze begeleiden
  • U hebt een theoretische achtergrond, zodat u vragen kunt beantwoorden