Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
InduverFlanders SynergyAVSDe Zwarte DoosVacatureKrefimaSERR Gent Rondom GentX-straInterpassAssumaxUniversal CommunicationSoficoBNP ParibasBelgacomRyhoveBoerenbond,Thuishulp Hemkes ConsultancyOpen bedrijvendagPolarisation groupUgentBelrom Furniture- FrentlifeISSPartena Ziekenfonds en PartnersInventisbaogroupSocrefosOdthAtlantisCocom groupAttentiaVacatureREFIBOPeers2PeersTeituUnizoStater4InstanceBIVVMy Kingdom For a HorseINGSERV Stichting Innovatie & ArbeidKluwerDe Buck TravelIBBTVeGHOAZ Sint-BlasiusVan RoeyAdebaBerenschotBW BouchoutDBM BelgiumDosschemillsJob & CoAttentEurotuinSD WorxVlerick SchoolAssumaxMatexi GroupCreaxStadsbestuur LommelLuminusFlanders DCT-GroepVokaAGXICFVOV Lerend netwerkInvertoStad GentVokshaardInnovatiecentrumPort of GhentRace Productions - Ridley BikesDe JaegerErgoteamCommunicatielabCentrum voor OndernemenRyhoveGeers OffsetBelfiusDezign CrewESFAB MauriSVK Tidi SolutionsRelax Wellness CentrumQ-ListAuxifinaAscentoSEBECO INNOVATIEF

Wellnesskalender

365 keer beter voelen

Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met afwezigheid en ziekteverzuim veroorzaakt door de enorme toename van de werkdruk binnen een organisatie. Als organisatie moet u zich er van bewust zijn dat het loont om uw medewerkers in de watten te leggen. Werktevredenheid verhoogt namelijk de productiviteit en de kwaliteit van het werk. Bedrijven moeten hun kenniswerkers sensibiliseren om bedachtzaam met hun gezondheid om te springen.

Om hieraan tegemoet te komen geeft Werken 3.0 u een wellnesskalender met 365 tips. De kalender bevat bewegingstips en voedingstips. U kunt de kalender ophangen in uw bedrijf zodat uw medewerkers de tips kunnen toepassen in hun leven.

Welzijn op het werk resulteert voor kenniswerkers in een positiever moreel, een lager stressniveau, meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Uw kenniswerkers zullen zich beter in hun vel voelen binnen hun functie en de onderneming.

Wilt u ook een toonaangevend voorbeeld zijn van wellness@work?

maandag
Een wisseldouche stimuleert de bloeddoorstroming. Het geeft je huid een echte opkikker. Gebruik eerst warm water om de spieren te ontspannen, de poriën te openen en om het bloed naar de huid te laten stromen. Draai daarna de koude kraan langzaam verder open zodat uw huid aanspant, de spieren geprikkeld worden en het bloed weer wegtrekt. De poriën gaan weer dicht zodat overmatig vochtverlies wordt

dinsdag
Een stoombad verbetert de bloedsomloop, waardoor de productie van nieuwe cellen versneld wordt en de afvoer van dode cellen gestimuleerd worden. De huid reinigt zichzelf makkelijker nadien.

woensdag
Zorg ervoor dat u niet vlak voor de sportieve activiteit eet maar laat minstens een uur pauze tussen
de laatste maaltijd en de activiteit. Een volle buik of moeilijk verteerbare gerechten kunnen het sporten

donderdag
Niet zo dol op water? Doe er eens een partje citroen of limoen in. Dit geeft een extra fris smaakje.
Zeker als het warm is.

vrijdag
Gebruik maximaal 250 kcal per dag uit de restgroep (bv. vet- en suikerrijke producten).

zaterdag
Let op met magere yoghurt met een smaakje. Er kan veel suiker in zitten.

zondag
Donkergroene bladgroenten helpen je bij het reinigen van je lichaam

Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9
Week 10
Week 11
Week 12
Week 13
Week 14
Week 15
Week 16
Week 17
Week 18
Week 19
Week 20
Week 21
Week 22
Week 23
Week 24
Week 25
Week 26
Week 27
Week 28
Week 29
Week 30
Week 31
Week 32
Week 33
Week 34
Week 35
Week 36
Week 37
Week 38
Week 39
Week 40
Week 41
Week 42
Week 43
Week 44
Week 45
Week 46
Week 47
Week 48
Week 49
Week 50
Week 51
Week 52