Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
BelfiusPartena Ziekenfonds en PartnersInnovatiecentrumErgoteamSERR Gent Rondom GentCocom groupAttentGeers OffsetVacatureEurotuinRyhoveTeituBW BouchoutSD WorxUniversal CommunicationVacatureAttentiaPort of GhentAdebaFlanders DCVokshaardAB MauriAscentoCreaxT-GroepOpen bedrijvendagCommunicatielabAssumaxBoerenbond,ThuishulpVlerick SchoolOdthVeGHOMatexi GroupAGXSocrefosAZ Sint-BlasiusAuxifina Hemkes ConsultancyBerenschotRace Productions - Ridley BikesISSInverto Tidi SolutionsDosschemillsMy Kingdom For a HorseESFREFIBOPolarisation groupPeers2PeersBIVVQ-ListFlanders SynergySVKStadsbestuur LommelStad GentStaterDezign CrewKrefimaKluwerInventisUnizoIBBTVan RoeyDBM BelgiumRyhoveSEBECO INNOVATIEFDe Zwarte DoosRelax Wellness CentrumAtlantisUgentINGLuminusDe Buck TravelInterpassInduver4InstancebaogroupJob & CoVokaSoficoAssumaxSERV Stichting Innovatie & ArbeidAVSVOV Lerend netwerkBNP ParibasX-straCentrum voor OndernemenICFBelgacomBelrom Furniture- FrentlifeDe Jaeger

Duurzaam meedoen

Werken 3.0 benadert langer werken positief via sociale innovatie en legt het accent op kennisdeling. Dit brengt veel bedrijven, organisaties en kennisinstellingen bij elkaar om vanuit open innovatie te bouwen aan een economie waarbij de juiste kennistoepassing centraal staat.

Duurzaam meedoen houdt in dat bedrijven deel willen uitmaken van onze Werken 3.0 community. Organisaties moeten aan de slag gaan met de hefbomen van sociale innovatie en hierover communiceren met anderen. Bedrijven kunnen veel leren van elkaar als ze hiervoor openstaan.

Als mensen langer gemotiveerd, flexibel en innovatief doorwerken, blijven de participatie en productiviteit op peil. Dat is nodig om onze toekomstige economie op peil te houden. Medewerkers zullen niet alleen langer moeten werken, het is ook belangrijk dat ze het willen. Want als medewerkers niet tevreden zijn op hun werk, dan daalt daarbij ook de kwaliteit van het geleverde werk en de productiviteit. Het stressrisico verhoogt en ook het ziekteverzuim zal stijgen. Dit zijn allemaal zaken die men moet proberen vermijden. Kenniswerkers moeten duurzaam inzetbaar worden.

Door de krimp van de beroepsbevolking zijn er minder mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt.
Tegelijkertijd nemen de kwalitatieve eisen die het werk en werkgevers stellen aan werknemers toe. Veel werk wordt ingewikkelder en vraagt om een hoger opleidingsniveau. Hierdoor wordt het voor werkgevers moeilijker om voldoende geschikt personeel te vinden.

Dit alles toont de noodzaak naar sociale innovatie. Het is van groot belang dat mensen zo lang mogelijk gezond en met plezier aan het werk blijven. Ook kan men door talentontwikkeling en competentiemanagement tegemoet komen aan de hoge kwaliteitsverwachtingen.