Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
AssumaxBelrom Furniture- FrentlifeBW BouchoutOpen bedrijvendagPeers2PeersVeGHOStaterDe JaegerT-GroepMy Kingdom For a HorseAGXInventisBNP ParibasSD WorxPolarisation groupUnizoVOV Lerend netwerkKrefimaDe Zwarte DoosSVKSoficoBelgacomISSMatexi GroupUniversal CommunicationVan RoeyRace Productions - Ridley BikesAdebaQ-ListAuxifinaSERV Stichting Innovatie & ArbeidDezign CrewX-straLuminusGeers OffsetStadsbestuur LommelOdthFlanders DCBerenschotVokaTeituAssumaxBIVVPartena Ziekenfonds en PartnersDe Buck TravelInnovatiecentrumCentrum voor OndernemenKluwerVlerick SchoolCocom groupRelax Wellness CentrumBoerenbond,ThuishulpUgentbaogroupInterpassInvertoVacatureInduverJob & CoICFAtlantisIBBTSocrefosBelfiusAVSDBM BelgiumAttentiaAttentESFAB MauriRyhoveVokshaardFlanders Synergy Hemkes ConsultancyCreaxPort of GhentSERR Gent Rondom GentEurotuin4InstanceErgoteamAZ Sint-BlasiusAscentoRyhoveSEBECO INNOVATIEF Tidi SolutionsINGREFIBOStad GentDosschemillsVacatureCommunicatielab

Zelfroosteren

Tegelijk voldoen aan klanteneisen en de wensen van kenniswerkers is complex. Personeelsplanning wordt doorgaans zonder inspraak top-down gevoerd. Dat is noch voor de werknemer, noch voor de werkgever optimaal. Via zelfroosteren worden variabele werklast en individuele wensen van medewerkers op elkaar afgestemd. Kenniswerkers krijgen meer vat op hun werkuren, een betere werk-privébalans én meer plezier in wat ze doen. De werkgever wint aan flexibiliteit en productiviteit. Vrijheid om van dienst te wisselen, rekening houden met wensen voor individuele roosters of medewerkers zelf hun uurrooster laten bepalen, zijn voorbeelden van zelfroosteren.

Meer lezen over zelfroosteren? Lees dan het interview met Stefaan Blomme over zelfroostering, een zege of een straf.