Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
Vlerick SchoolAscentoAtlantisJob & CoFlanders SynergyBIVVDBM BelgiumKrefimaPort of GhentAssumaxBW BouchoutAGXFlanders DCDezign CrewSVKBoerenbond,ThuishulpErgoteamPolarisation groupStaterCreaxAVSQ-ListPeers2PeersBerenschotREFIBOInvertoInterpassbaogroupUgentICFGeers OffsetSoficoUniversal CommunicationVan RoeyVokshaardMy Kingdom For a HorseStadsbestuur LommelInnovatiecentrumESFAZ Sint-BlasiusRyhovePartena Ziekenfonds en PartnersInduverOpen bedrijvendagAuxifinaRelax Wellness CentrumVeGHOBelfiusUnizoCentrum voor OndernemenSD WorxTeituOdthIBBTDosschemillsStad GentX-straDe Buck TravelSocrefosSERV Stichting Innovatie & ArbeidBelrom Furniture- FrentlifeAttentiaVokaKluwerSEBECO INNOVATIEFBelgacomVOV Lerend netwerkEurotuinRyhoveINGCommunicatielabDe JaegerVacatureVacatureAssumax Tidi SolutionsDe Zwarte Doos4InstanceBNP ParibasLuminusInventisT-GroepAdebaMatexi GroupAB MauriSERR Gent Rondom GentCocom group Hemkes ConsultancyRace Productions - Ridley BikesAttentISS

Tzatzikispel

Jobkwaliteit inschatten

Het tzatzikispel is een informatief simulatiespel dat de spelers laat kennismaken met de invloed van arbeidsorganisatie. Wilt u uw werknemers laten voelen hoe het is te werken in een passieve job en wat het verschil is met een actieve job? Dan is dit spel de ideale manier.

Taakeisen en regelmogelijkheden

Dit spel van Flanders Synergy is gebaseerd op het model van Karasek om de kwaliteit van jobs in te schatten. Dat model  is gebaseerd op taakeisen en regelmogelijkheden. Al naargelang deze twee kenmerken hoog of laag scoren, voelen werknemers zich gemotiveerder, hebben ze meer leermogelijkheden, minder kans op stress en presteert het bedrijf beter.

Hoe het werkt

De deelnemers worden in vier groepen opgedeeld, die elk een kwadrant van het model voorstellen. Via het spel merken de deelnemers welke gevolgen beperkte taakeisen en regelmogelijkheden kunnen hebben. Ze ondervinden ook hoe prestaties verbeteren wanneer er actief werk gecreëerd wordt. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de basisprincipes van sociale innovatie.

Kennismaking sociale innovatie

Het maken van eenvoudige hapjes, tzatziki, laat de deelnemers ervaren dat de manier waarop het werk in een organisatie is verdeeld, belangrijke gevolgen heeft voor de prestaties van de organisatie en de kwaliteit van het werk. Het spel is inzetbaar bij een eerste kennismaking met sociale innovatie of als sensibilisering van bepaalde doelgroepen. Het kan ook gebruikt worden als opleidingsessie op seminaries of workshops.

Interesse? Neem contact op met ons.