Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
X-straAtlantis Hemkes ConsultancyINGSERR Gent Rondom GentKluwerPartena Ziekenfonds en PartnersAB MauriAVSQ-ListAttentInduverCommunicatielabVacatureEurotuinUniversal CommunicationSEBECO INNOVATIEFPolarisation groupDBM BelgiumRyhoveInnovatiecentrum4InstanceVeGHOTeituCentrum voor OndernemenInvertoDosschemillsVacatureESFFlanders SynergyInventis Tidi SolutionsSocrefosOpen bedrijvendagDezign CrewDe JaegerLuminusVOV Lerend netwerkDe Zwarte DoosAdebaRelax Wellness CentrumVokaErgoteamInterpassMy Kingdom For a HorseSD WorxAssumaxJob & CoAttentiaDe Buck TravelStaterVokshaardStadsbestuur LommelFlanders DCBW BouchoutBoerenbond,ThuishulpSoficoVlerick SchoolSERV Stichting Innovatie & ArbeidbaogroupKrefimaIBBTAssumaxCocom groupStad GentAGXRace Productions - Ridley BikesAscentoUnizoPeers2PeersICFUgentBNP ParibasISST-GroepRyhoveBelrom Furniture- FrentlifeSVKBerenschotBIVVBelgacomAZ Sint-BlasiusGeers OffsetCreaxOdthAuxifinaPort of GhentVan RoeyREFIBOMatexi GroupBelfius

Concept

Missie en bestaansreden

Innovatiesucces is voor 25 procent te danken aan technologische innovatie en voor 75 procent aan sociale innovatie. Wilt u als bedrijf de crisis het hoofd bieden, dan moet u als bedrijf de hefbomen van sociale innovatie leren benutten door slimmer te werken en te converseren, dynamisch en horizontaal te managen en flexibeler te organiseren.

Werken 3.0 verbindt mensen en kennis en gaat zo de ‘slimme’ dialoog aan met uw interne en externe klant. Met sociale innovatie focust u zich op de ervaring en de beleving van uw interne en externe klant en sensibiliseert u mensen om veranderingen die nieuw zijn voor uw organisatie te implementeren. Dit laat zowel de kwaliteit van uw arbeid als uw organisatie stijgen. Werken 3.0 wil sociale innovatie in Vlaanderen bevorderen door informatie te verstrekken en instrumenten aan te reiken. Als echte netwerkorganisatie werkt Werken 3.0 samen met diverse organisaties en bedrijven.

Werken 3.0 is als een levensboom met takken die de vier seizoenen in de natuur en de levensfasen van de mens symboliseren. Het bedrijvenlandschap waarin u als bedrijf onderneemt, verandert constant zoals ook de natuur verandert doorheen de seizoenen. Ondernemers willen, net als een boom, het hele jaar blijven bestaan en groeien. Net als een boom in de lente wil ook uw bedrijf bloeien. Om dit te kunnen in tijden van crisis moet u investeren, niet alleen in R&D, maar ook in uw mensen en uw organisatie.

Visie en ambities

Werken 3.0 wil u als Vlaamse onderneming bewust maken van uw sociaal innovatievermogen. Werken 3.0 inspireert u en laat u het traject ontdekken van experiment en kennisdeling met de optimale interne en externe klant als bindende factor. Slimmer werken en converseren, dynamisch en horizontaal managen en flexibeler organiseren zijn nodig zodat technologische innovaties beter renderen in de Vlaamse bedrijven. Werken 3.0 wil de juiste kennistoepassing en passie voor innovatie binnen bedrijven bevorderen en de theorie koppelen aan praktijkvoorbeelden en getuigenissen van innovatieve arbeidsorganisaties.

Zo zien organisaties welke veranderingen sociale innovatie al heeft teweeggebracht in andere bedrijven. Sociale innovatie zorgt voor gelukkiger en breed inzetbare kenniswerkers, kwaliteit- en productiviteitsstijgingen, aangenamere werksfeer, … Innovatie is nodig om als onderneming competitief te zijn en om te blijven bestaan op een duurzame en sociale manier. Organisaties moeten beseffen dat hun eigen onderneming nog veel potentieel heeft om te groeien. Sociale innovatie is nodig om de waarde voor de interne en externe klant te verhogen en zo de Vlaamse economie competitief te houden.

De innovaties hebt u nodig om voor uw mensen een actieve job te creëren, zodat zij met meer evenwicht en harmonie hun leef- en werksleutels leren hanteren. Dankzij de hefbomen van een actieve job ontdekken zij de voordelen om de juiste tijd en de juiste prioriteit te besteden aan een duurzamere en meer performante job waardoor zij bij zichzelf en anderen nieuwe competenties en kennisinzichten leren ontwikkelen. Zo ontdekken kenniswerkers hoe zij met plezier langer kunnen werken. Een actieve job zorgt voor gemotiveerde kenniswerkers, meer leermogelijkheden, minder stress en verkleint het absenteïsme en presenteïsme.

Waarden binnen Werken 3.0

Werken 3.0 heeft betrekking op drie waarden binnen organisaties: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), kennisdeling en samenwerking.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Ondernemingen moeten een balans vinden tussen people, planet en profit. Ondernemen is gericht op economische prestaties, met respect voor de mens en de natuur. Vaak blijkt dat een balans tussen deze drie voor betere resultaten zorgt. Onderwerpen als mensenrechten, gedwongen (kinder)arbeid, productveiligheid, milieubescherming en duurzame ontwikkeling (Kyoto-verdrag) hebben de afgelopen jaren meer inhoud gekregen en zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ondernemingen moeten daar rekening mee houden, wilt u op een duurzame en sociaal verantwoorde manier ondernemen.

Kennisdeling en samenwerking

Werken 3.0 laat u als organisatie kennis maken met de kracht van uw kenniswerkers zodat zij leren concurreren vanuit kennis. Dit brengt veel bedrijven, organisaties en kennisinstellingen bij elkaar om vanuit open innovatie te bouwen aan een economie waar de juiste kennistoepassing centraal staat. Bedrijven die sociale innovatie al succesvol geïntegreerd hebben, kunnen via Werken 3.0 hun ervaringen delen. Bedrijven waar sociale innovatie nog niet zo gekend is, laten zich met Werken 3.0 inspireren door de getuigenissen van deze innovatieve arbeidsorganisaties. Zo leren ondernemingen van elkaar door kennis te delen en de kracht van de juiste kennistoepassing te ontdekken. Met passie voor innovatie werken zij met respect voor elkaars belangen samen en overstijgen zo hun eigen doel met een gemeenschappelijk doel.