Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
InvertoDe Zwarte DoosBoerenbond,ThuishulpGeers OffsetVan RoeyInventisSERV Stichting Innovatie & ArbeidAscentoErgoteamSEBECO INNOVATIEFBelrom Furniture- FrentlifeVacature4InstanceUgentDosschemillsKrefimaVOV Lerend netwerkDe Buck TravelTeituVlerick SchoolCommunicatielabMy Kingdom For a HorseCreaxT-GroepFlanders SynergyREFIBOSERR Gent Rondom GentAssumaxBIVVAZ Sint-BlasiusBNP ParibasStadsbestuur LommelICFRyhoveISSUniversal CommunicationStad GentDe JaegerRace Productions - Ridley BikesStaterAtlantisEurotuinAttentAssumaxUnizoVokshaardPolarisation groupQ-ListLuminusJob & CoVokaSocrefosInduverPartena Ziekenfonds en Partners Tidi SolutionsAB MauriPort of GhentINGRyhoveBW BouchoutOdthKluwerInterpassAdebaAVSAuxifinaBerenschotPeers2Peers Hemkes ConsultancyBelfiusSVKDezign CrewMatexi GroupX-straVacatureCentrum voor OndernemenAGXIBBTBelgacomRelax Wellness CentrumAttentiabaogroupFlanders DCInnovatiecentrumSoficoCocom groupSD WorxVeGHOESFOpen bedrijvendagDBM Belgium

Quick Scan Flexibiliteit

De omgeving waarin organisaties opereren wordt steeds meer competitiever, de concurrentie wordt sterker door technologische innovaties, deregulering, veranderingen en de mondialisering. Dit vraagt om flexibele organisaties om te kunnen overleven in de veranderende concurrentieomgeving.

De Quick Scan Flexibiliteit is ontwikkeld aan RSM Erasmus Universiteit door professor H.W. Volberda en drs. N.P. van der Weerdt en is wetenschappelijk gevalideerd. Het instrument is gebaseerd op het werk van Henk Volberda over flexibele organisatie, “De Flexibele Onderneming”.

De Quick Scan Flexibiliteit brengt de omgeving, de managementvaardigheden en de organisatie in kaart en bepaalt de vereiste en aanwezige flexibiliteit. Op basis van deze inzichten wordt een gewenst vernieuwingstraject beschreven. De Quick Scan helpt ondernemers de theorie over organisatieflexibiliteit toe te passen op de eigen organisatie en snel een eerste verkenning van mogelijke veranderingen uit te voeren.

De Scan bestaat uit een online vragenlijst die ongeveer 20 minuten in beslag neemt. De vragenlijst bevat stellingen die betrekking hebben op de omstandigheden en de markt waarin uw organisatie zich bevindt. Voor iedere stelling dient u aan te duiden in hoeverre u akkoord gaat. U geeft uw mening op een zevenpuntenschaal aan.

De stellingen gaan over de dynamiek van de organisatie, de complexiteit, onvoorspelbaarheid, turbulentie, structuur, cultuur, flexibiliteit, performance en de marktgerichtheid.

Na afloop van de Scan krijgt u per e-mail een rapportage van uw antwoorden. In het rapport worden de onderliggende theorie en uw antwoorden samengebracht zodat het voor u gemakkelijk wordt de resultaten te interpreteren.

Wilt u de Quick Scan Flexibiliteit toepassen op uw eigen organisatie? Contacteer ons voor meer informatie.