Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
InventisESFSD WorxAGXBoerenbond,ThuishulpCreaxRace Productions - Ridley BikesX-straREFIBOQ-ListISS4InstanceBIVVInduverDe Buck TravelVacatureKluwerINGbaogroupDBM BelgiumVokaAZ Sint-Blasius Hemkes ConsultancySERV Stichting Innovatie & ArbeidAuxifinaOdthAVSTeituUniversal CommunicationStad GentFlanders DCInvertoStadsbestuur LommelBNP ParibasBelgacomCentrum voor OndernemenAttentiaT-GroepBelfiusVlerick SchoolGeers OffsetSERR Gent Rondom GentICFUnizoKrefimaEurotuinPeers2PeersPartena Ziekenfonds en PartnersAB MauriAscentoInterpassPolarisation groupJob & CoBelrom Furniture- FrentlifeErgoteamVacatureUgentFlanders SynergySoficoPort of GhentBW BouchoutDe Zwarte DoosSEBECO INNOVATIEFRyhoveLuminusAttentRelax Wellness CentrumVokshaardVan RoeyCocom group Tidi SolutionsBerenschotAtlantisRyhoveOpen bedrijvendagCommunicatielabAdebaVOV Lerend netwerkStaterAssumaxSocrefosDosschemillsInnovatiecentrumMy Kingdom For a HorseVeGHOMatexi GroupAssumaxDe JaegerSVKDezign CrewIBBT

Verslaggeving van het Werken 3.0 Congres

Werken 3.0 Congres

Werken 3.0 wil de juiste kennistoepassing en passie voor innovatie binnen bedrijven bevorderen en de theorie koppelen aan praktijkvoorbeelden en getuigenissen van innovatieve arbeidsorganisaties. Om die reden vond op donderdagmiddag 21 juni 2012 het Werken 3.0 Congres plaats. Dit alles ging door in het authentieke Kraakhuis van de Gentse Bijloke.

Het event ging van start met een dubbelgesprek tussen Vlaams Minister van Innovatie, Ingrid Lieten en schepen van innovatie van Stad Gent, Sofie Bracke. Daarna volgde een telefoongesprek van Ingrid Walry, CEO van Sebeco met Bob Delbecque.

Het congres bestond uit een voorstelling van van professor Volberda, die vanuit de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek van de Vlaamse Innovatie Monitor een antwoord gaf op de vraag hoe sociale innovatie organisaties competitiever maakt en in welke mate Vlaanderen sociaal innovatief is. Onderzoek en ontwikkeling in combinatie met sociale innovatie leiden tot een vier keer hogere omzet.

De resultaten werden opgedeeld in vijf blokken. Namelijk technologische innovatie, co-creatie, flexibel organiseren, slimmer werken endynamisch managen. Daartussen was steeds ruimte om enkele belangrijke topfiguren hun mening te laten delen met het publiek over het desbetreffende thema. De concrete getuigenissen van bedrijven die vooroplopen in sociale innovatie zorgden voor een geanimeerd debat.

Het hele event werd naadloos gepresenteerd door Bob Delbecque, hofnar van het bedrijfsleven, die de panelgesprekken met topleiders van Delaware, Havenbedrijf Gent, ING, T-Groep, … modereerde.

Om het hele event wat luchtiger te maken was er van tijd tot tijd een korte intermezzo van Willy Wortel. Hij bracht de menigte aan het lachen met zijn statements rond sociale innovatie.  

Op het Werken 3.0 Congres werd ook meteen het meest sociale innovatieve Vlaamse bedrijf beloond. Burgemeester Daniel Termont kwam bekendmaken dat de eerste Vlaamse Innovatieaward uit ging naar het Limburgse Ridley Bikes. Marc Hufkens, Hr-manager van Ridley Bikes Race Productions nam trots de innovatie-award in ontvangst.

Tijdens het event konden de aanwezigen hun bevindingen over het event tweeten, waarna deze tweets op de Twitterwall vooraan verschenen. Aanwezigen die niet beschikten over een Twitteraccount, konden hun mening opschrijven op een Twitterkaartje, en tijdens het event werden die opmerkingen vanuit de account van Werken 3.0 getweet. Dit alles zorgde voor een aangename interactie tussen het publiek en de sprekers.

Het event werd afgesloten met een walking dinner, waar er gezellig kon nagepraat worden over het event.