Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
ISSSVKDe Zwarte DoosStaterAB MauriCocom groupVokshaardBelgacomCentrum voor OndernemenSEBECO INNOVATIEFInduverErgoteamAGXREFIBOVeGHOOpen bedrijvendagAdebaInterpassDe Buck TravelT-GroepInvertoQ-ListVlerick SchoolRace Productions - Ridley BikesLuminusRyhoveTeituDezign CrewBerenschotOdthIBBTINGDe JaegerAssumax Tidi SolutionsPeers2PeersESFAscentoStadsbestuur LommelPartena Ziekenfonds en PartnersPort of GhentVOV Lerend netwerkCommunicatielabAtlantisVokaMy Kingdom For a HorseVacatureFlanders SynergyAVSICFX-straDosschemillsKluwerAuxifinaRelax Wellness CentrumUnizo4InstanceRyhoveDBM BelgiumKrefimaVan RoeyBelfiusSD Worx Hemkes ConsultancyAttentiaEurotuinSERR Gent Rondom GentUniversal CommunicationAZ Sint-BlasiusSocrefosPolarisation groupBW BouchoutSoficoBelrom Furniture- FrentlifeFlanders DCAttentSERV Stichting Innovatie & ArbeidStad GentUgentJob & CoMatexi GroupbaogroupInnovatiecentrumBoerenbond,ThuishulpInventisBNP ParibasCreaxGeers OffsetAssumaxBIVVVacature

De kracht van kenniswerkers

Geplaatst op dinsdag 24 april 2012

U leidt een gelukkig leven zolang u weet waar u mee bezig bent, welke handelingen u verricht  en hoe u effectief actie onderneemt. Het paradoxale is dat wanneer u niet op een effectieve manier leeft, uw vermogen om werkelijk met privézaken bezig te zijn afneemt. Het vereist immers nogal wat zakelijke organisatie om optimaal te zorgen voor uw familie, uw vrienden, uw welzijn, uw gezondheid, uw ontspanning, uw studie, … .

Het streven van kenniswerkers is ‘werken met de glimlach’ en ‘wellness@work’ te ervaren. Dit betekent dat u het doel, de grenzen, de inhoud, de resultaatsgebieden, de beheersmiddelen, de definities en de regels van de werkprocessen beheerst. Zodra één van deze randvoorwaarden voor u onduidelijk is, ervaart u negatieve stress en werkt u inefficiënt. De balans tussen privé en werk is snel uit evenwicht.

Resultaatgericht werken vergt het juiste inzicht in uw resultaatsgebieden en regelmogelijkheden, een vertrouwde beheersing van de werkstromen en het juist toepassen van de verschillende beheersmiddelen. De succesvoorwaarde van een stabiele en bestendige talentontwikkeling is een intelligent evenwicht  tussen uw denken en handelen beïnvloed door verandering.

Door uw talenten te laten ontwikkelen en door de juiste keuzes te maken, heeft u uw persoonlijke sleutels in handen om een gelukkig, succesvol en doelgericht leven te leiden.

Door controle en overzicht te hebben over uw talentontwikkeling, ontstaat een buitengewoon positieve ervaring. Omdat controle en overzicht sterk met elkaar verweven zijn, is uw productiviteit net zo hoog als de zwakste schakel in uw keten. Immers, het kennen en toepassen van de voorwaarden van de ‘slimme dialoog’ is dé formule voor effectieve talentontwikkeling en dé routekaart om uw weg te vinden doorheen de verschillende resultaatsgebieden.

De nauw met elkaar verweven dynamieken van ‘controle en overzicht hebben over’ brengen u als kenniswerker in contact met zaken die u de ervaringen leveren waarnaar u op zoek bent:

  • betere communicatie
  • duidelijkere prioriteiten
  • resultaatgerichte uitvoering
  • productievere en gelijkgestemde teams
  • meer evenwicht tussen denken en handelen
  • minder negatieve stress en stoppen met talmen
  • beter evenwicht en effectievere resultaten op het vlak van uw tijdsbesteding, uw plan  van aanpak, uw competentieontwikkeling en het ritmisch optreden van uw performantie

Het waardenmodel geeft  als ‘slimme dialoog’ handleiding  en ‘zelfcoaching’ gids fundamenteel inzicht in de dynamiek van uw werkproces als geheel. Hierdoor ervaart u een werkelijk gevoel van positief zelfmanagement. U moet immers het gevoel hebben dat u grip hebt op uw talentontwikkeling en dat u die ontwikkeling de juiste kant op stuurt. Zo denkt u constructief verder in plaats van te overleven. Dankzij de ontwikkeling van uw talenten verhoogt u uw productiviteit en vermindert u de negatieve stress van het niet kunnen. Met het waardenmodel weet u wat er van u verwacht wordt en leert u een manier hanteren die alles doet slagen.

U traint uw talenten en leert uw talentontwikkeling op te volgen met behulp van de talentmeter. Deze talentmeter is systeemonafhankelijk en beschrijft talentontwikkeling als een systematische benadering. Het definieert de spelregels van het werkproces om als kenniswerker gerichter resultaten te boeken en zo controle te hebben over het verloop van uw werkprocessen. Elk proces kan immers worden geleerd, gedeeld en ingevoerd. De talentmeter gaat veel verder dan een motiverende peptalk over positief en resultaatgericht denken en werken. Het kadert de voorwaarden en geeft  directe praktische benaderingen om de druk en de spanningen van het werk te herkennen en weg te nemen. Dankzij de talentmeter corrigeert u uzelf en uw verschillende activiteiten steeds opnieuw en brengt u zichzelf telkens weer op het juiste spoor.

Door de meersporige aard van het werk en de veranderlijke omgevingsfactoren raakt u tegenwoordig maar al te gemakkelijk de weg kwijt. Zeker als u telkens moet denken en voortdurend opnieuw bedenken wat u moet doen. De controle en het overzicht kwijtraken is de logische prijs die u als kenniswerker moet betalen om creatief en productief te kunnen zijn. Daarbij is het niet de kunst hoe u dat voorkomt, maar hoe u zo kort mogelijk in die verstoorde toestand zit. De talentmeter helpt u om de zelfzekerheid te ontwikkelen en op uw eigen oplossingen te vertrouwen.  De talentmeter biedt u voldoende structuur om de complexiteit van uw talentontwikkeling te bevatten. Dit instrument vertrekt vanuit een dynamische flexibiliteit die stabiliteit kan bewaren temidden van groei en verandering.

Ik verzeker u dat u met enige bereidheid tot zelfstudie en tot experimenteren, een gezonde dosis aan concentratie en discipline en de ‘intelligente’ beheersing van een paar eenvoudige definities en technieken de juiste resultaten zult behalen. Hierdoor wordt uw werk lichter en uw leven zelf wordt een succesvolle onderneming. Het geheim zit hem niet zozeer in wat u doet, maar in de manier waarop u betrokken bent bij wat u doet. Door continu de nauwe scheidingslijn tussen controle en overzicht, visie en implementatie, flexibiliteit en stabiliteit te bewandelen, leert u scherp  te zijn, in evenwicht te komen en een toestand van geluk en flow te ervaren.  Stuur uw schip door de golven, de wind en het water met een lichte hand aan het roer en een vast oog op de horizon. U ligt op koers en bent bereid om de kleinste nodige correcties te maken.

Welkom in de zelfsturende club van de ‘lerenden voor het leven’. Geniet van het continu en met meer kwaliteit, controle, energie, aandacht en creativiteit bouwen aan uw eigen talentontwikkeling en levensstijlcurriculum.

Ingrid Walry