Ontdek

uw sociaal innovatievermogen en overwin de crisis
0800/88250Schrijf u in
Deelnemende organisaties
AscentoDe Zwarte DoosEurotuinVacatureINGDosschemillsREFIBODe Buck TravelCommunicatielabLuminusGeers OffsetCentrum voor OndernemenBelrom Furniture- FrentlifeErgoteamFlanders SynergyBW BouchoutRyhovePort of GhentBelfiusKluwerDe JaegerPolarisation groupAZ Sint-BlasiusKrefimaSEBECO INNOVATIEFAtlantisDezign Crew Tidi SolutionsInventisInnovatiecentrumJob & CoUnizoBelgacomAssumaxVOV Lerend netwerkCocom groupSERR Gent Rondom GentVokaT-GroepSD WorxUniversal CommunicationRelax Wellness CentrumPartena Ziekenfonds en PartnersInvertoMy Kingdom For a HorseICFVokshaardAssumaxTeituRyhoveAVSVacatureAGXUgentStad Gent Hemkes ConsultancySERV Stichting Innovatie & ArbeidOdthESFAttentiaSoficoAttentAdebaRace Productions - Ridley BikesPeers2PeersbaogroupMatexi Group4InstanceBoerenbond,ThuishulpBerenschotISSVlerick SchoolFlanders DCInduverVeGHOVan RoeyX-straAuxifinaQ-ListCreaxAB MauriInterpassStaterBIVVBNP ParibasStadsbestuur LommelSVKOpen bedrijvendagDBM BelgiumIBBTSocrefos

Zelfroosteren

Tegelijk voldoen aan klanteneisen en de wensen van kenniswerkers is complex. Personeelsplanning wordt doorgaans zonder inspraak top-down gevoerd. Dat is noch voor de werknemer, noch voor de werkgever optimaal. Via zelfroosteren worden variabele werklast en individuele wensen van medewerkers op elkaar afgestemd. Kenniswerkers krijgen meer vat op hun werkuren, een betere werk-privébalans én meer plezier in wat ze doen. De werkgever wint aan flexibiliteit en productiviteit. Vrijheid om van dienst te wisselen, rekening houden met wensen voor individuele roosters of medewerkers zelf hun uurrooster laten bepalen, zijn voorbeelden van zelfroosteren.

Meer lezen over zelfroosteren? Lees dan het interview met Stefaan Blomme over zelfroostering, een zege of een straf.